Oppskaler butikken eller bedriften din med ubemannet teknologi.

Døgnåpen butikk

Skreddersydde systemer etter dine behov. Trygg, fleksibel og rimelig.

Teknikk

Leder innen hybrid og helt ubemannet handel siden 2015.

Kontakt oss

Hybridbutikk

Hybridbutik

Ubemannede løsninger har tatt Sverige med storm

Fra å være et nisjeprodukt så sent som i 2018, har vi i dag flere ulike kjeder og over hundre frittstående butikker rundt om i landet. Vanen blant kundene har også økt. Mange har prøvd å handle ubemannet minst én gang.

Det neste naturlige steget i utviklingen er hybridbutikker

De er også kjent som semi-unmanned eller semi-manned, men det er hybrid som best beskriver hva det handler om. I stedet for å drive en butikk uten ansatte på stedet, kombinerer butikkeierne det beste fra to verdener.

Ansatte på stedet

Med personale på stedet går det utmerket å selge for eksempel tobakk, medisiner og spill med full kontroll på at de havner i riktige hender. Pakkelevering er også noe som skjer lettere med folk på stedet, til tross for populariteten til de mange pakkeskapene. I tillegg kan menneskelig personale selvfølgelig gjøre det mennesker er best på – kommunisere med kunder på en personlig måte.

Utvidet tjeneste

Det teknologien legger til er forbedret service

I stedet for å stenge klokken ett på en søndag, er det mulig å holde åpent hele dagen – og natten også, hvis du vil. Dette betyr at de langsomme, dyre timene som ellers ville vært uholdbare, kan håndteres av teknologi. Det blir litt færre muligheter for kunder som ønsker folkeøl, men de kan kjøpe melk, brød og ost uten problemer.

Hybridbutikker bruker ofte også teknologi for ubemannet dagshandel. Ved å aktivere Scan&Go, selvskanning på telefonen, og ekspresskasser, kan kunder som har det travelt klare handlen selv. Dette gir personalet mer tid til å hjelpe kunder som trenger mer hjelp. Rett og slett et vinnende konsept for alle parter.

Hybridbutikker vil bli mer vanlig

Det er ingen tvil om at hybridløsninger vil bli mer vanlig. Siden butikken vanligvis eksisterer fra før, er det en liten investering som fort kan gi store gevinster. Både uavhengige og kjeder har tatt opp dette, og det er bare et spørsmål om tid før alle mainstream-konseptene tilbyr det.

Konkret trenger en eksisterende næringsdrivende kun å få elektrisk lås for å kunne åpne døren, persienner for å låse ned varer som ikke kan selges ubemannet og eventuelt forsterke med noen flere kameraer. Alt annet er vanligvis allerede på plass, så det er relativt enkelt å komme i gang.

Investeringen er forskjellig fra butikk til butikk, men de som har rukket å komme i gang vitner om at investeringen betaler seg i løpet av en håndfull måneder i form av økt salg. Den posen med chips og cola som selges sent søndag kveld er ren profitt, for ellers hadde den vært stengt.

Merverdi for eksisterende kunder

Den kanskje viktigste grunnen til å se nærmere på hybridbutikker er at det skaper stor merverdi for eksisterende kunder, samt tiltrekker seg nye. Å kunne handle når det passer deg, i stedet for når det passer selgeren, er veldig verdifullt. Det er spesielt verdsatt av de som jobber uvanlige timer.

For å oppsummere er hybridbutikker ganske enkelt en måte å forbedre tilbudet til sluttkunden på. I stedet for å bygge en spesialbutikk for ubemannede mennesker, går forhandleren et steg videre og kombinerer bemanning med teknologi. En perfekt kombinasjon som gagner alle i ligningen.

Kontakta HonestBox för att få hjälp

Hvis du er interessert, har HonestBox alt du trenger for å konvertere din eksisterende butikk til en hybridbutikk. Vil du heller starte en hybridløsning fra bunnen av, kan vi selvsagt hjelpe med det også. Tipset er å gjøre det så fort som mulig, slik at nabobutikken ikke tar initiativ før deg og tiltrekker deg dine faste kunder.