Oppskaler butikken eller bedriften din med ubemannet teknologi.

Døgnåpen butikk

Skreddersydde systemer etter dine behov. Trygg, fleksibel og rimelig.

Teknikk

Leder innen hybrid og helt ubemannet handel siden 2015.

Kontakt oss

Scan&Go

scan and go

Fremtidens skanning

Det har vært ulike løsninger for å hjelpe kundene med å fullføre sine transaksjoner på egen hånd i mange år. Selvskanning med spesielle enheter er blitt et vanlig syn i alle de store butikkene. ICA, Coop og Citygross er tre eksempler på kjeder som var tidlig ute med teknologien i sine større konsepter.

Kostnaden har gjort det vanskelig for små butikker å henge med. En enkelt håndskanner kan koste flere tusen svenske kroner og på toppen av det kommer et dyrt system og en lademulighet. Det er også vanskelig å justere antallet. For at ingen kunder skal gå tapt, må butikken optimalisere for maksimalt antall samtidige kunder.

Selvskanning på kundens mobiltelefon

Nå er det en helt annen tid. Selv budsjetttelefonene har utviklet seg de siste årene med fantastiske kameraer. Teknologien er også utviklet slik at det er mulig å kjøre hele programmet på en nettside. Dette gjøres for eksempel av HonestBox. Det betyr at kunden ikke trenger å laste ned en app. I stedet skanner kunden bare en såkalt QR-kode for å komme i gang.

Når du har startet, kan kunden skanne en strekkode, en QR-kode eller bare søke og klikke på skjermen. Hvilken kundereise som er mest hensiktsmessig påvirkes av hvor den brukes. I en butikk med 10 000 produkter er strekkoder best. Gårdsbutikker foretrekker kanskje å jobbe med bilder. Jernvarehandelen har noe å tjene på å bruke QR-koder. Mange velger å kombinere alle varianter.

Teknologien fungerer like godt for ubemannet handel som et komplement i bemannede butikker. Kundene som velger å ikke bruke teknologien får kortere køer takket være at andre kunder kjører med telefonen. Den næringsdrivende får bedre gjennomstrømning og mister ingen kunder som ellers ville blitt motet av køene. Det er et vinn-vinn-konsept for alle parter.

En håndfull tusenvis for å komme i gang

Som nevnt tidligere er kostnad en av de viktigste grunnene til å se på Scan&Go. Ofte er det snakk om en håndfull tusen for å komme i gang og hundre per måned for å holde det gående. I mange tilfeller tilsvarer dette kostnaden for en enkelthåndsskanner, hvis funksjon den næringsdrivende også må betale for.

Alt dette er sagt, de dedikerte terminalene er ergonomisk bedre i situasjoner der kundene skal handle mange varer. Håndtaket gjør faktisk en forskjell. Hvis du skal skanne mer enn en håndfull forskjellige varer, er det bedre å bruke tilpassede enheter fremfor Scan&Go. I så fall er det lettest og billigst å ha kassaapparater. Det holder nede antall enheter og dermed kostnadene.

Uansett hvilken løsning du velger, kan HonestBox hjelpe deg. Vi liker Scan&Go, men forstår at det er situasjoner der andre alternativer er bedre. Spesielt for større butikker kan vår ekspresskasse være et bedre alternativ enn en Scan&Go-løsning. Er du interessert, eller bare har spørsmål – ikke nøl med å ta kontakt for en diskusjon.