Oppskaler butikken eller bedriften din med ubemannet teknologi.

Døgnåpen butikk

Skreddersydde systemer etter dine behov. Trygg, fleksibel og rimelig.

Teknikk

Leder innen hybrid og helt ubemannet handel siden 2015.

Kontakt oss
23 mars 2023

Hvordan fungerer selvskanning?

HonestBox logotyp

Selvskanning

Selvskanning, også kalt «Scan and Go» eller «Self-Checkout», er en teknologi som lar kunder skanne sine egne varer i en butikk og betale for dem uten å måtte gå gjennom en tradisjonell kasse. Dette sparer tid for både kunder og butikkpersonale og gir en mer effektiv handleopplevelse. Selvskanning fungerer som følger:

  1. Kunder får tilgang til en håndholdt skanner eller en smarttelefonapp når de går inn i butikken. I noen tilfeller kan butikker tilby en skanner som er integrert med en handlekurv eller kurv.
  2. Når kunder henter en vare de vil kjøpe, skanner de strekkoden på varen ved hjelp av den håndholdte skanneren eller appen. Informasjonen om varen, inkludert prisen, lagres i skanneren eller appen.
  3. Hvis en vare mangler en strekkode eller hvis det er problemer med skanning, kan kunder vanligvis søke etter varen manuelt i skanneren eller appen og legge den til på den måten.
  4. Når kundene er ferdig med å handle og har skannet alle varene, går de til en selvbetjent kasse. Her overføres informasjonen fra skanneren eller appen til kassasystemet.
  5. Kunden sjekker at alle varer er lagt til riktig og betaler for kjøpene, enten med kort, kontanter eller mobilbetaling.
  6. Etter betaling får kunden en kvittering, enten i papirform eller digitalt, og kan forlate butikken.

Det er viktig å merke seg at butikker ofte har sikkerhetstiltak for å hindre tyveri og misbruk av selvskanningssystemet. Dette kan innebære stikkprøvekontroller av kundenes varer, overvåkingskameraer og personale som overvåker selvbetjeningsområdet.

HonestBox tilbyr også løsninger for selvskanning. Vi jobber deretter med skann og går og med snabbkassa. Og helt uten å måtte laste ned en app først.