Oppskaler butikken eller bedriften din med ubemannet teknologi.

Døgnåpen butikk

Skreddersydde systemer etter dine behov. Trygg, fleksibel og rimelig.

Teknikk

Leder innen hybrid og helt ubemannet handel siden 2015.

Kontakt oss

Automater på jobb

Convini – eller kjøre på egen hånd?

Å tilby tilgang til mat og drikke på jobben er en enkel måte å gjøre noe ekstra for de ansatte. Når energien tar slutt på ettermiddagen, er det flott for de harde arbeiderne å kunne fylle på og slippe å gå ut i regn og rusk blir satt pris på.

Tidligere var det eneste alternativet på markedet tradisjonelle automater. Du vet nøyaktig hva vi mener. Store, kjedelige blikkbokser med hauger av spiraler med forskjellige varer. En sulten ansatt må være veldig tålmodig hvis hun vil ha både en drink og en proteinbar når hun handler fra klassiske automater. Ikke en morsom opplevelse for automater på jobb.

Nå for tiden har kjølerne tatt over, ikke minst takket være Convini. De beviste at det er en mye bedre måte å tilby mat, drikke og snacks til de ansatte på jobben. I et smart kjøleskap kan ansatte handle like enkelt som de henter varer i en vanlig butikk med selvskanning. Det er dette du bør investere i, enten du har kontor eller lager.

Varuautomater på jobbet

En moderne automat med teknologi fra HonestBox. Her ser vi en fryser og et kjøleskap.

Convini mot utfordrerne – og deg

Det er flere måter du kan løse dette på – smart tilgang på mat på jobben. Det vanligste og enkleste er å la en etablert skuespiller håndtere alt for deg. Nevnte Convini er en av de største aktørene på markedet, men det er en lang liste med andre. Lokale aktører, for eksempel kaffeleverandøren din, kan tilby deg kjøleskap og ved hjelp av samarbeidspartnere fylle opp automaten på jobben.

Har du tid og mulighet er det også mulighet for å kjøre alt selv i stedet for å kjøpe en løsning fra Convini. Det er to store fordeler med å gjøre alt selv. Begge har med penger å gjøre – både på pluss- og minussiden.

For det første er investeringskostnaden betydelig lavere. Convini kan for eksempel kreve mange tusen svenske kroner hver måned i lange kontrakter. Den totale kostnaden går ofte opp i seks tall, noe som er en betydelig sum penger for de fleste bedrifter.

Videre tar Convini hele overskuddet. Gjør du jobben selv, får du ta det selv. Økonomien i et kjøleskap kan være relativt god på rett plass. Hvis du ikke tar med selve verket, handler det mest om å tilby de riktige produktene. Best før-datoer er ofte den største bekymringen når du handler mat.

God økonomi i kjøleskapene

Produkter i vanlige automater eller kjølere har som regel alltid en margin på over 50 prosent. Selger du varer for 10 000 SEK i løpet av en måned, er halvparten av pengene ren fortjeneste. Det kan være en god slant til kaffekassa. Alternativt kan du tilby dine ansatte bedre priser eller subsidiere gode (men kanskje mindre populære) valg, som mange setter pris på.

Blant de mindre, men likevel viktige, fordelene er det faktum at du har bedre kontroll på både innhold og svinn. Med Convini er du ansvarlig for avfallet og du kan ikke velge fritt blant alle produktene på markedet. Fyller du kjøleskapet ditt selv, kan du putte akkurat det du vil i automatene dine.

For å komme i gang med automater på jobb selv, trenger du egentlig bare kjøpe et kjøleskap eller fryser fra en leverandør. Da kjøper du den tekniske løsningen fra HonestBox. Bestill maskinvaren, sett sammen på jobben og du er i gang med din egen Conviniklo.

Dekker investeringen raskt

Et komplett kjøleskap fra HonestBox koster i dag rundt 20 000 SEK. Deretter kommer månedsavgiften på 500 SEK i tillegg. Hvis du forventer en omsetning på SEK 10 000, kan du få tilbake investeringen din på bare noen få måneder. Men det forutsetter selvfølgelig at du har tid og lyst til å engasjere deg som trader.

Så hva bør du velge? Convini, eget kjøleskap eller noe annet? Det handler til syvende og sist om hva du prioriterer. Handel er ikke for alle. Synes du det er en morsom utfordring kan det være fantastisk givende, men er du helt uinteressert i å følge med på salg og snakke med kollegene dine om produktutvalg, bør du nok overlate håndteringen til noen andre.

Skal du på det åpne markedet for automater på jobb, synes vi du bør utfordre standardvalget Convini og spørre rundt blant alternativer. Hvis du ønsker det, viser vi deg gjerne til leverandører i ditt område. Ofte er de både bedre og billigere enn Convini. De er selvsagt best hvis de bruker HonestBox i bunnen.

Trenden er tydelig og de fleste vi snakker med understreker viktigheten av smarte automater med godt innhold å vise frem på jobb – og det kan vi i HonestBox hjelpe med!