Oppskaler butikken eller bedriften din med ubemannet teknologi.

Døgnåpen butikk

Skreddersydde systemer etter dine behov. Trygg, fleksibel og rimelig.

Teknikk

Leder innen hybrid og helt ubemannet handel siden 2015.

Kontakt oss

Direkten

Direkten väljer obemannad handel

Et svensk butikkkonsept med lokal tilstedeværelse

Direkten er en fremtredende butikkjede i Sverige som kjennetegnes av sitt brede sortiment og lokale tilstedeværelse. Kjeden er kjent for sitt mangfold av tjenester og produkter som inkluderer alt fra dagligvarer og husholdningsartikler til spill og tobakk. I denne artikkelen skal vi utforske Direktens historie, forretningsmodell, fordeler og utfordringer, samt hvordan selskapet har tilpasset seg det stadig skiftende sluttbrukermarkedet.

Historie og ekspansjon

Direkten ble startet på 1990-tallet som et samarbeidsprosjekt mellom en rekke lokale butikker og gamblingselskapet Svenska Spel. Hensikten med samarbeidet var å skape en butikkjede som tilbød et bredt spekter av produkter og tjenester med et tydelig lokalt preg. Direkten har gjennom årene ekspandert raskt og er i dag representert i store deler av Sverige. Selskapet er i dag en av de mest kjente butikkjedene i landet og har rundt 300 butikker i sitt nettverk.

Forretningsmodell

Direktens forretningsmodell er basert på en kombinasjon av sterk lokal tilstedeværelse og en bred produktportefølje. Selskapet fokuserer på å tilby sine kunder en praktisk og tilgjengelig handleopplevelse ved å plassere sine butikker i nærheten av boligområder og arbeidsplasser. Butikkene er ofte mindre enn butikkene til de store dagligvarekjedene og har en mer personlig atmosfære, noe som skaper tilhørighet og fellesskap blant kundene.

Et annet viktig aspekt ved Direktens forretningsmodell er det tette samarbeidet med Svenska Spel. Direkten tilbyr en rekke ulike spillprodukter, som Lotto, Triss og Keno og har også et samarbeid med ATG for å tilby betting på hest. Dette er med på å tiltrekke seg kunder som ikke bare er interessert i å handle dagligvarer, men som også er interessert i spill.

Fördelar och utmaningar för Direkten

Direktens nærhet til kundene og det brede spekteret av produkter og tjenester er noen av hovedfordelene til kjeden. Kunder setter pris på muligheten til å handle for sine daglige behov og samtidig ta del i spennende spill og underholdning. I tillegg kan kundene regne med å få personlig service og hjelp fra kunnskapsrike butikkmedarbeidere.

Samtidig står Direkten overfor utfordringer som følge av den raskt voksende e-handelen og konkurransen fra større matvarekjeder.

Direkten velger HonestBox som teknisk leverandør for ubemannet handel og adgang.